Nyt on mennyt tasan kuusi viikkoa täynnä eneilyä ja arvatkaan vaan olenko kypsä. Kyllä, voisin antaa asuntomme siitä hyvästä, että saisin palan ruisleipää. No se kuitenkin estää lopettamasta tähän, että ravitsemusterapeutti on vasta kahden viikon päästä. Haluan kuitenkin pelata varman päälle, kun siirryn normaalin ruokaan. Ettei tiputetut kilot tule heti takaisin, se vasta olisi masentavaa. Kahden viikon päästähän se todellinen työ vasta alkaa. Mutta olen kuitenkin positiivisin mielin sen suhteen, motivaatio on suuri, kun on saanut hyvän lähtölaukauksen.

On ollut kyllä mahtavaa, miten ihmiset ovat kannustaneet koko ajan. Siitä on ollut paljon apua. Näin viime yönä kyllä unta, että söin erilaisia ruokia, hampurilaista ainakin muistan syöneeni. Hampurilaiset eivät kuulu tulevaisuuden ruokavalioon, siis usein nautittuna. Kaikkea kohtuudella on hyvä sääntö. Nutrifastit ovat kyllä alkaneet sen verran ällöttää, että taidan syödä seuraavat kaksi viikkoa ainoastaan suklaanmakuista. Nutrilettiakin tuossa olisi, mutta kuten aikaisemmin sanoin ne ovat vielä pahempia.

Paino tippui kuitenkin ihan kivasti tällä viikolla. Tänä aamuna oli aika paljon humahtanut. Niin kokonaistiputus on sitten oikein hyvä. En tiedä oliko asialla merkitystä, että nukuin viime yönä pitkästä aikaa tosi hyvin. Meni ehkä vähän överiksikin, koska heräsin tänään kello yksi iltapäivällä. Arvatkaa vaan, että nukuttaako tänä iltana ja huomenna on herätys kello seitsämän. Aamu alkaa iloisesti koiralenkillä. Hassua, että jumaloin koiriamme kyllä mitä eniten, mutta lenkit eivät koskaan oikein ole kuuluneet suosikki harrastuksiini. Nyt tietenkin eneilyn aikana, ei energiaa tunnut kovin paljon olevankaan. Ihmeen pirteä sitä on ollut, se on pakko sanoa. Odotin jotain paljon kamalampaa. Voin kyllä lämpimästi suositella kaikille ylipainoisille eneilyä. Se tietenkin toimii vaan hyvänä starttina.

Nyt kun kevät on jo alkanut kunnolla ajattelin, että on aika kaivaa pyörä esiin. Se ehkä kuitenkin kaipaa hiukan kevätkunnostusta. Koska häpeäkseni se seisoi, koko talven ulkona. Tosin haaveilen uudesta pyörästä, koska olen saanut nyt omistamani pyörän 13-vuotiaana. Sitä on vain hieman tuunattu sen jälkeen. Se oli kova sana silloin, tunturi Madonna ja käyrät sarvet. Mikäköhän juttu niissä käyrissä sarvissa oikein mahtoi olla. En ole sitä käsittänyt tähän päivään mennessä. Omistan kyllä myös perinteisen mummopyörän, jossa on ihana jousitettu satula, kuin nojatuolissa istuisi, mutta vaihteettomana se ei ole kovin kätevä.

Hauskaa on huomata, miten osa vaatteista on käynyt isoksi. Pistin tänään päälleni paidan, jota en ole käyttänyt talven aikana ollenkaan. En aluksi huomannut mitään, mutta kaupassa ollessani huomasin, että se toi aika anteliaasti tissivaon esiin. Olisikohan siinä ollut syy muutaman miehen tuijotukseen, tiedä sitä sitten.

Huomenna on psykiatrianpolilla lääkäri. Ajattelin pyytää, että lääkäri ottaisi peruslabroja, rasvat, sokeri, natrium ja kalium olisi ainakin kiva tietää. Sokeri ja rasva-arvot ovat olleet ihan ok. tasoa, mutta olisi kiva tietää ovatko tippuneet painonpudotuksen johdosta. Tietenkin enedieetti saattaa vaikuttaa. Ainakin kolesteroli on kuulemma riippuvainen ainakin jonkin verran siitä, että mitä on viime päivien aikana syönyt. Niin ja jotain hiukan pidempikestoista unilääkettä täytyy pyytää, mieluummin unilääke kuin jatkuva valvominen. Eipä se kovin haitallista ole jos sitä muutaman viikon joutuu syömään. Nythän minulla menee jo melatomiini, mikä ennen eneä toimikin tosi hyvin, mutta nyt sitten ei ole riittänyt. Kuulun niihin ihmisiin, mille ei kahdeksan tunnin yöuni riitä, tarvitsen vähintään kymmenen tuntia tai muuten olen päivällä täysin zombi.

Luin muuten jostain tapauksesta, jossa nainen oli lihottanut itseään, päästäkseen lihavuusleikkaukseen aika friikkiä. Naista ei kuitenkaan ollut leikattu, mikä osoittaa, että suomalainen terveydenhuolto järjestelmä toimii ainakin jotenkin. Vaikka täälläkin on suuriakin vaihteluja kaupunkien välillä, ainakin mielenterveyspalveluissa.

Olenko jo hehkuttanut mihin rakas mieheni on luvannut viedä minut, kun saan syödä normaalisti. No michelintäden omaavaan ravintolaan. On todella jännä tietää onko ruoka siellä epätavallisen hyvää. Ainakin annoskoot ovat varmasti sopivia minulle, koska tuon tason ravintoloiden annokset ovat yleensä aika pieniä. Jännää on myös nähdä kuinka paljon esteettisyyteen on panostettu tarjoiluissa. Sinne pitää, ehkä hiukan pukeutua, kuluneen farkut eivät taida olla ihan korrekti asu. Ainakaan jos menee ilta-aikaan syömään. No kokemus on varmasti jokaisessa suhteessa ainutlaatuinen, koska taloutemme menisi kyllä konkurssiin jos kävisimme useinkin syömässä sen hintatason ravintoloissa. Odotukset on kyllä aika korkealla. Niin ja se on jännittävää, millainen on alkoholittomien viinien tarjonta. Ystäväni kertoi, että ainakin joissain ravintoloissa tehdään niin, että viini kuumennetaan jolloin alkoholi haihtuu pois. Sen tiedän, että Alkosta saatava perus alkoholiton punaviini on kyllä aika karmaisevaa juotavaa.

Aihealueesta poiketen on pakko kirjoittaa tästä. Jos olette Helsingin sanomien tilaaja, niin luitteko kuukausiliitteestä pornoa käsittelevän jutun, oikein mielenkiintoinen artikkeli. Osuvaa tai tarkoituksen mukaista, että samassa lehdessä oli instrumentariumin mainos, jota en ihan heti arvannut aurinkolasimainokseksi, koska kuvassa oleva nainen oli puettu korsettiin josta rinnat näyttivät suorastaan pulpahtavan ulos. Ilmeisesti naisen tisseillä voi mainostaa mitä vain.

Painonpudotus lukemat löytyvät perinteisesti vasemmalta eli siis oikealta ”läskiseuranta” otsikon alta.

Mukavaa ensi viikkoa kaikille!