Oli aika tuskallinen viime yö. Heräsin noin tunnin välein. Pari kertaa kävin tupakalla ja juomassa. Maanantaina psykiatrianpolilla lääkäri pitää varmaan pyytää jotain pitkäkestoita unilääkettä väliaikaiseen käyttöön tietenkin. En yleensä ole kotona ollessani joutunut käyttämään unilääkettä. Ei siinä oikein ole mitään järkeä, että koittaa sitten olla joku superhenkilö ja nukkua ilman unilääkettä. Ihan varmasti katkonainen uni on tästä dieetistä. Se toisaalta on aika lievä haitta verrattuna siihen kuinka nopeesti on paino tippunut.

 
Eilen meni sellaiset farkut jalkaan, jotka sain kaveriltani joitakin kuukausia sitten. Olivat aika pienet silloin. Harmi vaan, että nyt kun katoin niitä jalassa niin ei oikein ole mun tyyliset housut. Eli jäävät varmaan pitämättä. No ehkä niitä voi pitää nyt varahousuina tms. Olisi kiva mennyt kauppoihin hiukan shoppailemaan, kun uudet kevät vaatteet on jo tullut, mutta eihän siinä oikein ole järkeä. Jos vielä kuitenkin laihtuu jonkin verran siis tälläiselle nopeella vauhdilla. Niin ei viitsi turhia vaatteita ostaa.
 
Lueskelin eilen taas netin keskustelupalstoja. Siinä yksi tyyppi kertoi tarinaansa. Ilmeisesti ei ollut päässyt suomessa leikkaukseen. Niin oli sitten lähtenyt Intiaan lihavuusleikkaukseen. Kuulostaa tosi hurjalle. Voiko sitä leikkausta oikeesti haluta noin paljon. Ilmeisesti voi. Intian on kuulemma muutenkin ns. teveysturisten kohdemaa. Siellä yksityisklinikoilla on suhteellisen edullista esim. Suomen tasoon verrattuna. Mulle tosin tulee ekana mieleen Intiasta likaisuus. Jos tän tyypin leikkaus olis mennyt siellä Intiasssa pieleen niin kukakohan olisi maksanut kustannukset? No eipä voi muuta sanoa, että hullunrohkea oli ko. henkilö.
 
Netissä muuten liikkuu mitä ihmeellisempiä dieetti vaihtoehtoja yksi dieetti kulkee nimellä 2468- dieetti. Tarkoittaa sitä että ekana päivänä/ viikolla syödään 200 kaloria, toisella 400, kolmannella 600 ja viimesellä 800. Ei tossa oikeastaan oo mitään järkeä. Varmasti parempi tulos tulisi jos söisi vaikka koko ajan tota 600 kaloria. Niin ja kyllä tossa elimistö menee jonkinlaisen puutostilaan, kun ei saa välttämöttömiä vitamineeja yms. Tuskin tuossa mitään apteekki valmisteita käytetään. Toinen mielenkiintoinen dieetti on nimeltään Cambridekuuri. Perustuu vlcd tuotteisiin, mutta lisäksi eri alueilla on oma konsulenttinsa käytössä, joka on yleensä entinen laihdutta tai oikeastaan kuka vaan. En tiedä maksaako jotain extraa, mutta saman voi tosiaan tehdä noilla apteekin mömmöillä. Siinä kai oli omat vlcd tuotteensa. Tietenkin herää kysymys, että onko ne sitten tutkittuja ja turvallisia.
 
Lihavuus on oikeesti avannut aivan valtavat bisnesmarkkinat. Netissä mainostettiin sellaistakin pilleriä, että ottaa yhden pillerin päivässä ja sitten laihtuu. Ei mitään ruokavaliomuutoksia, eikä liikuntaa. Niin ja näin tän mainoksen ihan just viimeviikolla. Meneeköhän joku oikeesti noihin. Kaipa järki nyt sanoo, että ei se voi olla mahdollista. Painonvartijat on varmasti hyvä ja turvallinen tapa laihduttaa, mutta onhan sekin ihan hillitön bisnes. Ei ne sitä hyväntekeväisyydestä tee. Mä olen ymmärtänyt, että kaikesta mitä maksaa erikseen siellä. Niin ja nyt tuli apteekkeihin myyntiin Alli niminen lääke, joka estää rasvan imeytymistä ohutsuolesta. Siis tiedän, että on ihan oikeesti toimiva lääke, koska olen käyttänyt sen reseptiversiota xenicalia joskus. Mutta ihan hirveen hintainen lääke on muistaakseni Alli maksaa jotain 50 euroo kuussa ja xenical oli satasen luokkaa. Xenicalista voi tosin saada kelalta korvauksia, mutta mäkään en täyttänyt niitä ehtoja. Olisi pitänyt lihavuuden lisäksi olla joku ns. elintasosairaus.
 
Kela on kyllä muutenkin anteeksi vaan ihan kusipää noissa korvauksissa. Mina en saa  lääkkeisiini erityiskorvattavuutta, koska diagnoosina on toistuva masennus. Pitäisi olla psykoottistasoinen masennus. Joten maksan koko alkuvuoden hirveitä summia lääkkeistä, kunnes lähes 700 euron katto tulee täyteen. Tällä hetkellä taitaa olla 50 euron päässä kattosummasta. Ilman niitä lääkkeitä mä olisin todennäköisesti sairaalahoidossa. Se vasta maksaisikin yhteiskunnalle.
 
Kyllä oikeastaan laihduttamiseenkin pitäisi saada enemmän yhteiskunnan tukea ottaen huomioon kuinka paljon se tulee tulevaisuudessa säästämään yhteiskunnan varoja. Joo tietty nyt on noin leikkaukset, mutta ajattelin lähinnä tätä konsevatiivista puolta. Voisihan noista ravintovalmisteista vaikka saada kelakorvausta jos bmi olisi yli tietyn luvun. Kaupungilla voisi myös olla ilmaisia laihdutusryhmiä jota vetäisivät ravitsemusterapeutit. Eivät sairaahoitajat, jotka ovat vain hiukan tutkineet asiaa. 
 
Tälläistä vuodatusta tänään