Olin tänään vanhempieni luona päivällä ja äitini oli juuri leiponut taivaallista vadelma-mustikkapiirakkaa. Oli kyllä sortuminen lähellä, koska se piirakka on vaan niin hyvää. No sitten, kun siirryn normaalimpaan ruokavalioon niin voihan sitä sitten herkutella joskus, kunnes muistaa pitää homman kohtuudessa. Muuten on ollut aika täydellinen päivä. Kävin uudistavassa kasvohoidossa ja iho on nyt kuin vauvan peppu. Se oli kyllä todellinen rentoutus. Olispa rahaa käydä säännöllisesti hemmottelu hoidoissa. Vai menettäisivätkö ne sitten hohtonsa. Ehkä siinä onkin homman juju osaksi, että niissä käydään harvoin. Itseasiassa ihan sama juttu se on ruuan kanssa. Ajatelkaa jos joulu olisi vaikka kerran kuukaudessa, ei varmasti maistuisi jouluruuat yhtä ihanilta. Kyllä sen huomaa siinäkin jos syö, joka päivä suklaata (kuten minä ennen) niin ei se enää niin ihanalta maistu. Eli kaikkea kohtuudella on aika toimiva sääntö.

Sain eilen hyviä uutisia dieettiä ajatellen. Pääsen turun kaupungin ravitsemusterapeutille, mahtavaa! Kaikken parasta on se, että en tarvi edes lääkärin lähetettä, koska olen käynyt siellä ennenkin (yhden epäonnistuneen laihdutusprojektin yhteydessä. No voin ensi viikolla soittaa ja vain varata ajan. Tietenkään sinne ei siitä vaan heti pääse, mutta homma ok. Koska perjantaina on Tyksin ravisemusterapeutille aika. Niin sieltä saan varmasti hyviä vinkkejä enen jatkamiseen. Tulee sitten samalla noudatettu virallista ohjetta, kun tulee kolme viikkoa täyteen, niin tätä hommaa ei saa jatkaa enää omatoimisesti. En tiedä sitten pitäiskö ottaa jotain labroja, mutta eiköhän se ravitsemustäti osaa kertoa. Varaa sitten vaan terkkariin lääkäri ajan. Enkä kyllä usko, että mitään labroja tarvii, koska olen koko ajan syönyt apteekin valmisteita ja niissähän on tarkasti laskettu, että elimistö saa kaikki tarpeelliset jutut. Niin muuten kun koko ajan kohutaan vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta niin nuo pussit ovat vähähiilihydraattisia. Proteiiniä taas on enemmän, mutta ihan järkeenkäypää, koska laihdutun niin en tarvi tuhmia hiilareita lihottamaan ja proteiinit taas pitänevät huolen, että kaikki lihas ei pääse katoamaan. Ehkä olisi hyvä pussiruokailun jälkeenkiin jatkaa vähän vähemmillä hiilareilla ja keskittyä proteiineihin enemmän. No katsotaan mitä ravitsemustäti sanoo.  Perinteisestihän Suomessa suositaan hiilareita pääenergian lähteenä.

Täytyy tässä antaa miehelleni kehuja, on nimittäin aika ovela tapaus. Käytiin stockmannilla asiaa oli herkku ja kemikaalio- osastolle. Mieheni sanoi, että mene sinä sinne kemiakaalio osastolle niin hän käy herkussa. Ihmettelin hetken, että miksi jakaudumme kahtia, ei me yleensä niin tehdä. Vasta kotona tajusin, että mies oli vain suojellut minua houkutuksilta jota stockmannin herkku on täynnä. Sanoi jopa suunnitelleensa asian. Aika hyvä se on taktikoimaan ja onhan se myös aika ihana! Ei enempää siirappia tähän, ettei meni ihan ällöksi.

Juominenhan on tässä laihduttamisessa erittäin tärkeää. Nestettä pitäisi mennä vähintään pari litraa päivä. Tähän saakka olen häpeäkseni juonut lähinnä kalorittomia limuja. Päätin eilen, että korvaan ainakin puolet määrästä vedellä. Mutta yök, Turun vesi on niin ällöttävää. Te kaikki jotka asutte Turussa jaatte varmasti mielipiteeni. Tuntuu kuitenkin tyhmältä ostaa kaupasta pullovettä, kun sitä kerran hanastakin tulee, mutta ei taida olla muuta vaihtoehtoa. Voisihan sitä vettä tietysti kokeilla maustaa sitruunalla, tiedä siitä sitten kuitenkaan on se mitenkään hyödyllistä. Koska Turun vesi on oikeesti tosi pahaa. Olen kyllä aina ollut kokis addikti, että sikälikin sen vähentäminen voi olla vaikeaa, mutta en ota mitään stressiä hommasta. Ei kaikkia paheita voi kerralla lopettaa. Loppujen lopuksi olisi vaan monta keskeytynyttä projektia.

Sellaista... niin ja kaikki jotka, eivät usko, että Turun vesi on pahaa niin tervetuloa kylään. Vesitarjoilu!