Kun ihminen alkaa laihduttaa, hän alkaa helposti vältellä tiettyjä paikkoa, kuten kahviloita, kauppoja tai vaikka juhlia. Niin tein aluksi itsekkin, mutta sitten rupesin ajattelemaan, että on aivan järjetöntä eristää itsensä muusta maailmasta vain siksi, että laihduttaa, eikä sitä myöskään voi jatkaa ikuisesti. Pian huomaisi, että oma elintila kapenisi kapenemistaan. Siksi olenkin tänään antanut siedätyshoitoa itselleni.

Ensimmäinen kohde oli kahvila, missä tuli usein käytyä vähän herkuttelemassa. Nyt haasteena olis selvitä käynnistä ilman sortumista. Täytyy myöntää, että yllättävän hyvin homma sitten onnistui. Ostin vain teetä ja lasin vettä. Tee olisi kyllä kipeästi kaivannut sokeria. Onnistumista saattoi hiukan siiviittää äitini mukana olo. Olisi nimittäin varmaan läppäissyt minua sormille jos olisin yrittänytkin viedä kättäni pullatiskiä kohden. Ainakin Iittalan tehtaanmyymälästä jossa kävimme ennen kahvia, jäi moni asia ostamatta äitini takia. " Et sinä tuollaista tarvitse. Mitä sä sitten tolla tekisit. Et kyllä nyt osta, kun ei teillä kuitenkaan ole rahaa" Rahan suhteen äiti oli kyllä tällä kertaa oikeassa, tilipäivä lähenee niin sitä vähemmän on rahaa. Onneksi minulla on hyvä varasto herkullisia ravintovalmisteitani ja miehellä on pakkasessa ruokaa. Niin ei me ainakaan nälkään kuolla.

Toinen tiukka paikka oli, kun menin hakemaan miestäni työpaikaltaan mäkkäristä. Ajattelin, että käyn sisältä hakemassa hiukan juotavaa. Mutta ne tuoksut, ne olivat huumaavia ja juustohampurilainen näytti niin  hyvälle. Kyllä mielessä jo kävi, että mitä jos nyt yhden juustohampurilaisen. No hetken hurmasta olisi kyllä seurannut aikamoinen syyllisyys.

Syöminen on kyllä nyt muuttunut enemmänkin pakolliseksi tankkaamiseksi kuin iloksi. Joinakin päivinä on jopa ollut vaikea saada syötyä kaikkea neljää pussia, mikä on päiväannos. Pidän kuitenkin tiukasti kiinni siitä, että syön ne kaikki, jotta saan tarvittavat ravintoaineet. 

Olen myös koittanut pitää hyvää mieltä yllä, koska silloin kuulemma elimistö vapauttaa helpompin energiaa. Tyksin lääkäri kertoi, että jos ihminen on ahdistunut stressaantunut tms. Niin silloin elimistö asettuu taisteluasemiin ja alkaa säästää energiaa. Aika loogista, elimistö koittaa siten varautua mahdollisiin uhkiin. Aika hieno kone ihminen kyllä on.

Positiivista energiaa siis kaikille!