Tuntuu,että ihmisiltä on mennyt kaikki järki. Jokainen ylipainoinen haluaa nyt leikkaukseen. Leikkaus on noussut messiaaniseen asemaan. En tiedä tajuavatko nämä leikkaukseen haluavat ihmiset, että elämä ei sen jälkeen ole mitään ruusuilla tanssimista. Pelkästään miinuspuolista voisi tehdä kahden sivun listan.  Ymmärrän kyllä, että ihminen joka on tosissaan taistellut ylipainonsa kanssa koko elämän ja kärsii jo massiivisesti ylipainon aiheuttamista liitännäissairauksista menee leikkaukseen.  Leikkauksen aiheuttama haitat ovat suhteessa ylipainoon pienempät, tällöin leikkaus on ehkä järkevä.

Mediakin on nostanut leikkauksen korokkeelle. Harvoin löytä mistään lehdistä, niitä tarinoita jossa leikatut kertoisivat leikkauksen jälkeisistä negatiivisista vaikutuksista. Otsikot ovat tyyliin "Leikkaus pelasti elämäni, Sirpa - 35 kg". Tunnustan olen itsekkin harkinnut leikkausta, menin jopa niin pitkälle, että olin Tyksissä arvioinnissa olisinko mahdollisesti sopiva leikkaukseen. Olin jo alun alkaen epävarma leikkauksen suhteen, mutta viimeistään tyksin lääkäri avasi silmäni. Leikkaus on koko loppuelämään vaikuttava asia. Minkäänlaisia palautusleikkauksia ei ole olemassa. Unohtaa voi samantien ravintolassa syömisen tai joulupäivälliset ynnä muut ruokaan liittyvät sosiaaliset tapahtumat. Mahalaukkuun mahtuu kerra desilitra nestettä tai ruokaa, jos menee sen yli, niin joko oksentaa tai pahimmissa tapauksessa mahalaukku repeää.

Jos pystyy leikkauksen jälkeiseen elämään, niin pystyy kyllä laihduttamaan ilman leikkaustakin. Kysymys ei ole mistään muusta kuin tahdonvoimasta. Näläntunteeseen ei kuole, tiedän monta pahempaa tunnetta kuin nälän tunne. Mielihalujakin pystyy hallitsemaan. Eihän ihminen muutenkaan toteuta kaikkia mielihalujaan. Jos niin olisi voisi seuraamukset olla aika katastrofaalisia. Ihminen itse säätelee sitä mitä mielihaluja toteuttaa. Ei kukaan ruokaa väkisin ylipainoisen henkilön kurkkuun kaada. Poissuljettava on tietysti ihmiset joilla on psyykkisiä sairauksia eivätkä pysty sen takia hallitsemaan syömistään.