Siitä on ikuisuus kun olen tänne mitään päivitellyt. Tuli ehkä tietokoneähky tai jotain sellaista. Mutta siis olen elellyt normaalilla ruualla, tässä jo...ööö... no jonkin aikaa siis. Painoa taitaa olla tällä hetkellä vähän enemmän kuin silloin kun lopetin eneilyn. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen, koska tässä on ollut niin paljon kaikkea, että en ole jaksanut, ehtinyt, enkä viitsinyt seurata tarkkaan mitä syön.

Siis juu ene kyllä toi mukanaan pysyviä muutoksia ruokavalioon. Hesellä olen tainut käydä kerran ja kerran söin pitsan, tuosta alakerran kebap paikasta. Eikä ihan oikeesti ollut kovin hyvää. Olemme myös ruvenneet mieheni kanssa laittamaan ruokaa. Yleensä tehdään parin päivä sastsi kerrallaan. Niin ja kasviksia niitä on joka ruuassa reilusti mukana. Lihansyönti on tässä perheessä vähentenyt kyllä tosi radikaalisti. Perunaa ei paljonkaan syödä, mutta pastaa ja riisiä kyllä niistä aina täysjyväversiot. Löysin maailman parasta luomutäysjyväpastaa stockalta. On kyllä vähän kalliimpaa kuin perus makaronit, mutta on käsittämättömän hyvää. Outoa kyllä sitä tulee syötyä myös selkeesti vähemmän kuin tavallista pastaa.

Tänään ruokalistalla on aasialaishenkinen linssikasvispossupata riisin kera. Otin perusohjeen netistä ja vähän soveltin lisää. Tosi hyvää kyllä on. Niin ja painonvartijoiden keittokirja jonka sain on ollut todella kovassa käytössä. Siinä on paljon itämaisia ruokaohjeita kevennettyinä versioina. Olen varmaan kohta tehnyt koko kirjan läpi, eikä yhtään huonoa ohjetta ole vielä tullut.

Ruokavalio on myös tuonut merkittävän säästön ruokakuluissa, vaikka ei kyllä hirvittävästi hintoja tuijotella. Mutta kun ei osteta mitään valmista eikä oikeastaan puolivalmisteitakaa niin kyllähän se tuntuu. Kasvikset ovat varsinkin nyt kesällä mukavan edullisia. Kohta alkaa kyllä perunakausi kun tulee uusia perunoita, niitä tulee syötyä. Niin ja tuoreita mansikoita kyllä torilla kuulemma jo on, mutta ei vielä ole raaskinut ostaa.

Välillä tietysti turhautuu täysin, kun tuntuu, että ruuanlaittoon mene niin järjettömästi aikaa. Vaikka todellisuudessa eihän siihen edes mene, mutta jos ennen tuli tehtyä hyvin satunnaisesti ruokaa niin siihen nähdän kyllä.

Se on kyllä tunnustettava, että vähän on tullut tässä mässäiltyä. Mutta kuten aina siihen on hyvä syy (lue tekosyy) kärsin kolme viikkoa järjettömästä päänsärystä niin sen verukkeella on tullut jätskiä syötyä ja muutakin pullaa. Tänään on sitten tälläinen ruotuun palatuspäivä. Korkkasin fillarikauden ja yllätyin positiivisesti, että pyöräily sujuikin aika kivuttomasti. Oli jopa lähes mukavaa. Tosin kun pääsee perille niin pitää vartti seistä puskassa pyyhkimässä hikeä, pieni miinuspuoli. Mutta todella hyvä syy ( lue taas tekosyy) mennä ostamaan t-paitoja lisää, koska nyt joutuu usein vaihtamaan paitaa kun hikoilee kuin sieni. Selittäkää tämä sitten vielä kirstunvartijallekkin on aika tiukka tyyppi nimittäin.

Mutta tälläistä nyt varmasti tulee taas päiviteltyä useammin, kun kerran alkuun pääsi.

Pusuja!